ZU APOTEKA GALENA LAB

 • Adresa: Južni bulevar 38
 • Mesto: 11118 Beograd
 • Telefon: 011 344 75 34
 • Fax: 011 408 74 26
 • Email: office@galenalab.rs
 • Dežurna: ne
 • Prima recepte: Svi recepti

 • Radno vreme:radnim danom:08.00 - 20.00
  subotom: od 08.00- 15.00h

  O NAMA
  Apoteka je osnovana 2000 godine kao porodičan posao bračnog para dipl. farmaceuta specijalista Cvetković Sretena i Nadežde.
  Sa manjim izmenama vizuelnog identiteta i imena apoteka, ona na istoj lokaciji traje do danas.
  Apoteka Galena lab predstavlja koncept apoteke koja nastoji da svoj rad profiliše kroz pružanje visokostručnih zdravstvenih usluga.Zahvaljujući tehničkom i kadrovskom potencijalu u prilici smo da pacijentima ponudimo magistralno izradjene lekove. Na ovaj način možemo brzo da odgovorimo individualnim zahtevima korisnika posebno za one lekove koji nisu dostupni u odgovarajućoj dozi ili farmaceutskom obliku.
  Naročito izdvajamo mogućnost nabavke neregistrovanih lekova- sa i van liste „D“ lekova RFZOa (lekovi koji se refundiraju o trošku republičkog fonda za zdravstveno osiguranje) kao i izdavanje lekova i med.sredstava o trošku fonda vojnog i civilnog zdravstvenog osiguranja.
  Naš stručni tim broji ukupno 7 dipl.farmaceuta od kojih je po jedan primarijus spec.farm.tehnologije, jedan spec. kontrole lekova, jedan spec. med. biohemije i jedna akademska specijalizacija iz farmaceutske zdravstvene zaštite.
  U skladu sa tezom da savremena apotekarska usluga gradi most poverenja sa pacijentima samo ako se agresivni tržišni marketing zameni konceptom pružanja specifičnih usluga kroz ekspertska znanja i tehničku izvrsnost nastavljamo sa promocijom i negom zdravlja korisnika naših usluga.

  MAGISTRALNI LEKOVI
  Magistralni lek je lek izrađen u apoteci, po receptu lekara, na ime određenog pacijenta.
  Magistralna izrada lekova podrazumeva izradu lekovitih pripravaka radi prilagođavanja terapije individualnim potrebama pacijenata.
  Najčešća individualizacija terapije odnosi se na prilagodjavanje doze i farmaceutskog oblika leka: godinama,zdravstvenom stanju i potrebama pojedinačnog pacijenta.
  Ovu specifičnu uslugu Zdravstvena ustanova apoteka Galena lab ostvaruje izradom preparata „ex tempore“. Ovi pripravci po pravilu ne sadrže boje, konzervanse i korigense mirisa i ukusa.
  Kao polazne supstance u izradi koristimo najkvalitetnije sirovine-farmaceutskog stepena čistoće.
  Ovako izradjeni lekovi koriste se u lečenju akutnih i hroničnih bolesti, kao i u dijagnostičke svrhe.
  Kvalitet u izradi magistralnih lekova/preparata obezbeđen je poštovanjem načela Dobre apotekarske prakse(DAP)i Dobre proizvođačke prakse (DPP)