ZU APOTEKA GALENA LAB

  • Adresa: Južni bulevar 38
  • Mesto: 11118 Beograd
  • Telefon: 011 344 75 34
  • Fax: 011 408 74 26
  • Email: office@galenalab.rs
  • Dežurna: ne
  • Prima recepte: Svi recepti

  • Radno vreme:radnim danom:08.00 - 20.00
    subotom: od 08.00- 15.00h

    O NAMA
    Apoteka je osnovana 2000 godine kao porodičan posao bračnog para dipl. farmaceuta specijalista Cvetković Sretena i Nadežde.
    Sa manjim izmenama vizuelnog identiteta i imena apoteka, ona na istoj lokaciji traje do danas.
    Apoteka Galena lab predstavlja koncept apoteke koja nastoji da svoj rad profiliše kroz pružanje visokostručnih zdravstvenih usluga.Zahvaljujući tehničkom i kadrovskom potencijalu u prilici smo da pacijentima ponudimo magistralno izradjene lekove. Na ovaj način možemo brzo da odgovorimo individualnim zahtevima korisnika posebno za one lekove koji nisu dostupni u odgovarajućoj dozi ili farmaceutskom obliku.
    Naročito izdvajamo mogućnost nabavke neregistrovanih lekova- sa i van liste „D“ lekova RFZOa (lekovi koji se refundiraju o trošku republičkog fonda za zdravstveno osiguranje) kao i izdavanje lekova i med.sredstava o trošku fonda vojnog i civilnog zdravstvenog osiguranja.
    Naš stručni tim broji ukupno 7 dipl.farmaceuta od kojih je po jedan primarijus spec.farm.tehnologije, jedan spec. kontrole lekova, jedan spec. med. biohemije i jedna akademska specijalizacija iz farmaceutske zdravstvene zaštite.
    U skladu sa tezom da savremena apotekarska usluga gradi most poverenja sa pacijentima samo ako se agresivni tržišni marketing zameni konceptom pružanja specifičnih usluga kroz ekspertska znanja i tehničku izvrsnost nastavljamo sa promocijom i negom zdravlja korisnika naših usluga.

    MAGISTRALNI LEKOVI
    Magistralni lek je lek izrađen u apoteci, po receptu lekara, na ime određenog pacijenta.
    Magistralna izrada lekova podrazumeva izradu lekovitih pripravaka radi prilagođavanja terapije individualnim potrebama pacijenata.
    Najčešća individualizacija terapije odnosi se na prilagodjavanje doze i farmaceutskog oblika leka: godinama,zdravstvenom stanju i potrebama pojedinačnog pacijenta.
    Ovu specifičnu uslugu Zdravstvena ustanova apoteka Galena lab ostvaruje izradom preparata „ex tempore“. Ovi pripravci po pravilu ne sadrže boje, konzervanse i korigense mirisa i ukusa.
    Kao polazne supstance u izradi koristimo najkvalitetnije sirovine-farmaceutskog stepena čistoće.
    Ovako izradjeni lekovi koriste se u lečenju akutnih i hroničnih bolesti, kao i u dijagnostičke svrhe.
    Kvalitet u izradi magistralnih lekova/preparata obezbeđen je poštovanjem načela Dobre apotekarske prakse(DAP)i Dobre proizvođačke prakse (DPP)